Geographies of SolitudeJacquelyn Mills

In harmonie leven met de natuur, het is een droom van velen, maar een realiteit voor Zoe Lucas. Zij woont al 40 jaar op het vrijwel onbewoonde Canadese eiland Sable Island. Als naturalist en milieubeschermer bestudeert ze er de natuur en brengt ze die nauwgezet in kaart. Nog steeds is ze geraakt door de schoonheid van het verlaten eiland waarop wilde paarden in alle vrijheid kunnen galopperen. Filmmaker Jacquelyn Mills legt het leven op het eiland vast in nostalgische pelicule beelden, met het geluid van lokale insecten als soundtrack. Een melancholische ode aan een zeldzame, ongerepte natuur die - zelfs op deze prachtige afgelegen dunne zandstrook - sporen begint te dragen van menselijke vervuiling. Geographies of Solitude viel in de prijzen op het Internationaal Filmfestival in Berlijn. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Ecologie Natuur Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 28.03 wordt gevolgd door een Q&A met prof. Filip Volckaert (Laboratory of Biodiversity and Evolutionary Genomics, KU Leuven en zelf 7 jaar gewoond voor de kost van Nova Scotia)

Info

REGIE Jacquelyn Mills
Canada
2022 104 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Jacquelyn Mills

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)