Gimme DangerJim Jarmusch

Laat je meeslepen in het boeiende verhaal achter de legendarische band The Stooges, met onder meer commentaar van de al even legendarische frontman Iggy Pop. Regisseur van dienst is niemand minder Jim Jarmusch (Coffee and Cigarettes, Only Lovers Left Alive, Paterson), die zijn documentaire zelf omschrijft als “een liefdesbrief aan mogelijks de grootste band in de geschiedenis van de rock ’n’ roll”.

De legendarische rockband The Stooges stond in de late jaren 1960 aan de wieg van de punk en de alternatieve rock. Gimme Danger vertelt het verhaal achter de band en geeft inkijk in de muzikale, culturele, politieke en historische context waarin ze ontstond. Een unieke blik over wat er schuilging achter de initiële commerciële moeilijkheden, maar ook achter hun uiteindelijk langdurig succes. Een entertainende documentaire over de chaotische opkomst, de val en de reünie van Iggy Pop en zijn iconische band The Stooges, uiteraard doorspekt met de nodige muziekfragmenten. Een aanrader voor iedere liefhebber van rock ‘n’ roll.

Jim Jarmusch - door velen beschouwd als de coolste cineast in het hedendaagse arthouse circuit - kiest ervoor te focussen op The Stooges en niet op de commercieel gezien betere solocarrière van frontman Iggy Pop. Maar die is wel aanwezig in de film, en Jarmusch laat vooral Iggy zelf, samen met de andere overlevende leden van The Stooges, aan het woord met heerlijke bij archiefbeelden, duiding bij hun invloeden en allerlei spraakmakende anekdotes.Muziek Portret

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Jim Jarmusch
VS
108 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Muziekdocu's

credits
Regie

Jim Jarmusch

Producent

Carter Logan, Fernando Sulichin

Productiehuis

Low Mind Films

Cinematografie

Tom Krueger

Montage

Affonso Gonçaives, Adam Kurnitz

Muziek

The Stooges

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)