God Knows Where I AmJedd Wider, Todd Wider

In een verlaten huis wordt het lichaam gevonden van een vrouw. Naast haar lichaam liggen honderden klokhuizen en een dagboek, waarin de vrouw haar laatste maanden minutieus beschrijft. In haar dagboek waarschuwt ze de eventuele lezer dat wanneer haar lichaam gevonden wordt, de politie moet verwittigd worden. Niet de lokale sheriff, want die zit mee in het complot, maar de FBI. Een reconstructie van een uiterst bizar verhaal.

Regisseurs Jedd en Todd Wider brengen met tederheid het verhaal van Linda Bishop, een vrouw met een ernstige bipolaire stoornis die maandenlang als een gevangene van haar eigen geest overleefde op appels en regenwater. Aan de hand van het dagboek, beelden van de locatie en het verhaal van de achterblijvers - haar zus, een vriendin, haar dochter en de eigenaar van het verlaten huis – leren we een vrouw kennen die haar mentale gezondheid en uiteindelijk haar leven verloor. Een intense getuigenis van een falend zorgsysteem. Sterk, schrijnend, maar met momenten ook tragikomisch, een film om nooit te vergeten.
 
God Knows where I Am kreeg de juryprijs op het gerenommeerde documentaire festival Hotdocs.Psychologie Portret Visueel Verbluffend

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Jedd Wider, Todd Wider
VS
97 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Jedd Wider, Todd Wider

Producent

Jedd Wider, Todd Wider

Productiehuis

Wider Film Projects

Cinematografie

Gerardo Puglia

Montage

Keiko Deguchi

Muziek

Paul Cantelon, Ivor Guest, Robert Logan

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)