Goden van MolenbeekReetta Huhtanen

De aanslagen van 22 maart 2016 veroorzaakten een schokgolf door het hele land. Plots waren alle schijnwerpers gericht op Molenbeek, een “hell hole” volgens de Amerikaanse president. Maar ook thuis voor de 6-jarige Aatos en zijn vrienden. Een film over vriendschap, geloof en identiteit. En bovenal, een film over wat ons bindt.

De Fins-Spaanse jongen Aatos is 6 jaar en woont in een cité in Molenbeek. Samen met zijn beste vriend Amine, een moslimjongen, ontdekt hij de wereld. Samen luisteren naar het geluid van spinnen, ontdekken van een zwart gat is en kibbelen over wie er vooraan mag zitten op het vliegend tapijt. Finland maakt kennis met Marokko, atheïsme schurkt zachtjes aan tegen de islam. De goden van Aatos en Amine zijn met velen, sommigen zijn echt, anderen zijn uitgevonden. Ze vormen de aanleiding voor speelse discussies, tot een terroristische aanval in Brussel en Zaventem hun harmonieuze wereld verstoort. Gewapende soldaten patrouilleren nu de straten, kaarsen worden aangestoken ter nagedachtenis en zelfs in de verhaaltjes voor het slapengaan vallen er slachtoffers. De twee jongens zoeken naar de betekenis van dit alles. Ze fantaseren dat ze de laatste overlevenden zijn, de sterkste van allemaal. Tot een onverwachte gebeurtenis hun leven voorgoed zal veranderen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Maatschappij Opvoeding Portret Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 31.03 wordt gevolgd door een Q&A met de regisseur en de beide kinderen.

Filminfo

REGIE Reetta Huhtanen
Finland, België
2019 82 min.
Frans, Nederlands gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Reetta Huhtanen

Productiehuis

Zone2Pictures, Clin d’oeil films, Tondowski Films

Cinematografie

Hannu-Pekka Vitikainen

Montage

Jamin Benazzouz

Muziek

Tuomas Nikkinen, Cassis B. Staudt

Contactgegevens
Bekijk Contact info