Grasshopper RepublicDaniel McCabe

Diep in de bossen van Oeganda komen miljoenen sprinkhanen bijeen om te paren.  Het is een spectaculaire samenscholing van ongeziene proporties. Maar ze zijn niet alleen: een groep jonge mannen stelt een bevreemdende constructie op met als doel de ongrijpbare prooi te vangen.

Gefilmd over drie seizoenen volgt de camera twee totaal verschillende werelden die elkaar in een ultieme clash zullen ontmoeten. De groene beestjes die van dichtbij bijzonder fascinerende, bijna buitenaardse wezentjes lijken, komen samen in zwermen, soms met verwoestende proporties. En dan heb je het team van sprinkhaanvangers, die als ware goudzoekers, bloed, zweet en tranen inzetten om hun ongrijpbare prooi te vangen. Een lugubere neon groene sluier valt over het bladerdak en lokt miljoenen sprinkhanen in een apocalyptische val. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Visueel Verbluffend Afrika Natuur

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Daniel McCabe
VS
2023 94 min.
Ganda gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Daniel McCabe

Producent

Michele Sibiloni, Alyse Ardell Spiegel

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)