HolgutLiesbeth De Ceulaer

Nu de permafrost zich steeds sneller terugtrekt op de Siberische ijsvlakten, komen de restanten van de mythisch dier uit een ver verleden naar boven. Tegelijk worden de wilde rendieren, met uitsterven bedreigd, de mythes van onze tijd. Twee broers en een wetenschapper worden verbonden in een zoektocht tussen heden en verleden. Holgut verbindt naadloos fictie met documentaire, legende met wetenschap en realiteit met poëzie.

De Siberische permafrost smelt, oeroude botten rijzen uit de grond en wilde dieren lijken te zijn verdwenen. Holgut is een eigentijds verhaal gebaseerd op historische, mythologische en actuele verhalen. Twee broers en een wetenschapper begeven zich in de uitgestrekte wildernis van Jakoetië, op zoek naar een mythe. Roman en Kyym jagen op een zeldzaam rendier, terwijl Semyon speurt naar een levensvatbare cel van de mammoet, die hij nodig heeft om het uitgestorven dier te klonen. De film combineert op gedurfde wijze elementen van fictie en documentaire en manoeuvreert schijnbaar moeiteloos van een meeslepende werkelijkheid naar visuele poëzie. Te midden van een Siberische goudkoorts naar de mammoetivoor lijkt sciencefiction werkelijkheid te worden en werkelijkheid lijkt mythe te worden.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Visueel Verbluffend Natuur Portret Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 12.06 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur

Filminfo

REGIE Liesbeth De Ceulaer
België
2021 73 min.
Russisch, Sakha gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Liesbeth De Ceulaer

Producent

Tomas Leyers, Erik Lambert

Productiehuis

Tomas Leyers, Erik Lambert

Cinematografie

Jonathan Wannyn

Montage

Guillaume Graux

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)