Houston, We have a problem!Žiga Virc

'Houston, We have a Problem!' onderzoekt één van de minder bekende mythes over de eerste maanlanding: het feit dat Amerika hierin voornamelijk geslaagd is door een Joegoslavisch ruimtevaartprogramma over te kopen. Te vreemd om waar te zijn? Regisseur Virc neemt je mee in een ijzersterk en verbazingwekkend onderzoek waaruit blijkt dat alles kan. Of toch niet?

De maanlanding is al lange tijd favoriete kost voor complottheorieën, met onder andere het minder bekende verhaal dat begin jaren ’60 het Amerika van President Kennedy in het geheim het ruimtevaartprogramma van Tito overkocht. Deze miljardendeal mondde enkele decennia later indirect uit in de ontbinding van het toenmalige Joegoslavië. Een fascinerend onderzoek op basis van onbekend archiefmateriaal, actuele beelden en diepgaande interviews probeert de geheime deal tussen JFK en Tito te ontmaskeren.

First-time filmmaker Žiga Virc weet als geen ander feit en fictie te combineren in deze heerlijke mockumentary over een van de meest fascinerende mysteries die rond het historische moment van de maanlanding hangen. Met een ijzersterk onderzoek sleept Virc je mee en dompelt hij je onder in een hele hoop fascinerende plot twists en verbazingwekkende argumentaties. Met als grote vraag of er bij het einde van de film nu net meer of minder vraagtekens achterblijven?Ruimte Historische documentaire Sterke Verhalen

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Žiga Virc
Slovenië, Kroatië, Duitsland
88 min.
Engels, Kroatisch, Servisch en Sloveens gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Žiga Virc

Producent

Sinisa Juricic, Ingmar Trost, Bostjan Virc

Productiehuis

Nukleus film, Studio Virc, Sutor Kolonko

Cinematografie

Andrej Virc

Montage

Vladimir Gojun

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)