If Only Night Wouldn't FallMarc Schmidt

In een poging om stress, angst en andere mentale problemen uit hun leven te bannen, gaan drie proefpersonen de strijd aan tegen iedere abnormaliteit uit hun leven. Worden we inderdaad gelukkiger wanneer we geen tegenslag, onzekerheid of imperfectie ervaren? 

Data technologie biedt tegenwoordig een antwoord op al onze vragen. Ook wat mentale gezondheid betreft. In een poging om angststoornissen te vermijden en de mentale gezondheid te optimaliseren, gaan drie proefpersonen de strijd aan tegen elke vorm van abnormaliteit in hun leven. Op die manier hopen ze de ultieme zelf te vinden zonder mentale moeilijkheden. Maar welk gedrag klasseren we als normaal en welk als abnormaal? Wat gaat er verloren in de zoektocht naar ons ultieme zelf? Aan de hand van langdurige observaties en data-verzamelinng onderzoekt filmmaker Marc Schmidt de nood en de mogelijkheden van preventie eerder dan genezing in het veld van de geestelijke gezondheidszorg. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Psychologie

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 25.03 wordt gevolgd door een nagesprek met Mark Schmidt en prof. Stephan Claes (expert in stemmingsstoornissen, hoofd van de Onderzoeksgroep Psychiatrie, UZ Leuven)

Info

REGIE Marc Schmidt

2023 82 min.
Nederlands, Engels, Noors gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Marc Schmidt

Producent

Eline van Wees, Simone Van Den Broek

Montage

Saskia Kievits

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)