InterceptedOksana Karpovych

Door de Oekraïense geheime dienst onderschepte telefoongesprekken van Russische soldaten met familie en vrienden geven een verbijsterende inkijk in hun hart en hoofd. Hun gesprekken vanuit het front in Oekraïne tonen hen meer menselijk, maar soms ook meer onmenselijk dan je ooit zou vermoeden. Hard, beklijvend, ontnuchterend.

“Wat drijft de mensen die in ons land oorlog komen voeren?" De Oekraïense regisseur Oksana Karpovych zoekt het antwoord in onderschepte telefoongesprekken van Russische soldaten naar hun thuisfront.  De bekentenissen van de soldaten over de verkrachting, plundering en marteling van Oekraïense burgers en krijgsgevangenen zijn even shokkend als de instemming van hun geliefden aan de andere kant van de lijn. Deze soundtrack van haat, chauvinisme en propaganda wordt gezet tegenover beelden die zoeken naar hoop na de vernieling: herwonnen Oekraïense dorpen, steden en snelwegen raken langzaam weer gevuld met leven.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Oorlog & conflict

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Oksana Karpovych
Oekraïne
2024 93 min.
Oekraïens, Russisch gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Oksana Karpovych

Producent

Rocío B. Fuentes, Giacomo Nudi, Pauline Tran Van Lieu, Lucie Rego, Darya Bassel, Olha Beskhmelnytsina

Productiehuis

Les Films Cosmos

Cinematografie

Christopher Nunn

Montage

Charlotte Tourres

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)