Iraq's Invisible BeautySahim Omar Kalifa, Jurgen Buedts

Latif al Ani, vader van de Iraakse fotografie, bracht zijn vaderland meer dan 30 jaar in beeld. Zijn foto’s, genomen lang voor oorlogen het land zouden verwoesten, tonen Irak zoals we het zelden gezien hebben. Al Ani vluchtte toen Saddam Hoessein aan de macht kwam. Nu, op 86-jarige leeftijd, doorkruist hij samen met de Belgisch-Koerdische filmmaker Sahim Omar Kalifa, zijn verwoeste vaderland, op zoek naar de plekken die hij destijds in beeld bracht. Tijdens deze laatste reis toont hij zijn foto’s aan de Irakezen, die niet kunnen geloven dat het bruisende en welvarende Irak op de foto’s echt heeft bestaan.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar. Films die onze eigen omgeving op een bijzondere manier in het vizier brengen, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken en inzoomen op bijvoorbeeld Irak, New York of het Amazoneregenwoud. Documentaires gemaakt door oude bekenden, of net door jonge nieuwkomers. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire.

 Visueel Verbluffend Historische documentaire Kunst

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 22.03 maakt deel uit van de openingsavond van het festival, wordt voorafgegaan door een korte voorstelling van het festival en afgesloten met een nagesprek met de makers.
De vertoning van 29.03 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseurs

Info

REGIE Sahim Omar Kalifa, Jurgen Buedts
Belgium
2023 87 min.
English, French, Arabic gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Sahim Omar Kalifa, Jurgen Buedts

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)