Islam in de hedendaagse westerse maatschappij

In 'When Arabs Danced' stelt regisseur Jawad Rhalib vragen bij de effecten van moslimfundamentalisme aan de hand van het verhaal van zijn moeder, een buikdanseres. Niet zo lang geleden stond deze Arabische dans voor sensualiteit en vrouwelijkheid, nu bestempelen moslims het vaak als onrein. Hoe kijken artiesten daar vandaag naar? En ruimer: hoe combineren moslims hun geloof met de hedendaagse Europese context? Imam Khalid Benhaddou, auteur van “Halal of niet?“ gaat hier dieper op in. Hij probeert al jaren een toegankelijke brug te leggen tussen zijn geloof en de hedendaagse Europese maatschappij waarin hij leeft.

I.s.m.

 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

DOCVILLE+ zijn nagesprekken, debatten, uitgebreide lezingen, ... die vertrekken van een onderwerp aangehaald door een film, maar de concrete film overstijgen. Tenzij anders aangegeven is DOCVILLE+ gratis toegankelijk, wel wordt voorrang gegeven aan het publiek met een ticket voor de bijbehorende film. Mocht er meer interesse zijn dan de zaal aankan, worden eerst de tickethouders binnengelaten.Historische documentaire Religie Andere culturen Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Tafelgesprek gaat door op zat 30.03 om 13:00 in ZED-Vesalius Deze lezing maakt deel uit van Davidsfonds Academy @ DOCVILLE.
Niet-deelnemers aan deze dag kunnen een apart ticket kopen aan de festivalbalie

Filminfo


Programmaonderdeel

Docville PLUS