Jij bent mijn vriendPetra Lataster-Czisch & Peter Lataster

Een prettig weerzien met de makers van ‘De kinderen van juf Kiet’, de succesvolle documentaire die vorig jaar veel harten veroverde. Het ontheemde jongetje Branche doet vertwijfeld pogingen om een vriend te vinden in de klas van juf Kiet. Een prachtig, ontroerend portret van de menselijke hunkering naar vriendschap en het belang van een liefdevolle, warme en veilige omgeving voor alle kinderen - ook vluchtelingen.

Branche is een zesjarig Macedonisch jongetje dat nog maar net in Nederland is toegekomen, wanneer hij in de klas van juf Kiet belandt. Hij wil dolgraag een vriend in zijn nieuwe omgeving. Een opgave die niet zo eenvoudig blijkt. Zo leert hij de Syrische Ayham kennen en groeit er een vriendschap ondanks de taalbarrière. Maar dan verdwijnt Ayham plotseling van school. De makers geven geen verklaringen of antwoorden, want die zijn er ook niet in het leven van Branche. Deze krachtige aanpak brengt de thematiek van vluchtelingen en de gelinkte maatschappelijke discussies terug naar het verhaal van een kind. Teder en emotioneel. Waar in 'De kinderen van Juf Kiet' de focus lag op de bindende kracht van de inspirerende juf, ligt die nu op de belevingswereld van de kinderen en hun zoektocht naar vriendschap. Een menselijk verhaal over de hunkering om aanvaard te worden en zich thuis te voelen in een warme, sociale omgeving.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Andere culturen Opvoeding Vluchtelingencrisis Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 31.03 is met nagesprek van de regisseurs en Meester Wout.
De vertoning van 03.04 wordt voorafgegaan door een DOCVILLE+ tafelgesprek over "Inclusief onderwijs" (16.00) en is in aanwezigheid van beide regisseurs.

Filminfo

REGIE Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster
Nederland
2018 77 min.
Nederlands, Arabisch gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster

Productiehuis

KRO, Lataster & Films

Cinematografie

Peter Lataster

Montage

Mario Steenbergen

Contactgegevens
Bekijk Contact info