Kip Thorne & Thomas Hertog over de Einstein telescoop

De nieuwe ondergrondse Einstein telescoop wordt Europa’s meest geavanceerde observatorium voor zwaartekrachtsgolven. Waarom hebben we zo’n telescoop nodig? Waarom is de detectie van die zwaartekrachtgolven zo essentieel voor de fysica? En welk land krijgt hem? Nederland, België en Duitsland onderzoeken samen of ze dit observatorium van wereldklasse kunnen huisvesten.

 

Deze lezing wordt meteen gevolgd door de wereldpremière van The Faraway, Nearby. Tickets kunnen enkel voor beide evenementen tegelijk gekocht worden (één ticket is voldoende voor zowel de film als het gesprek vooraf)


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

De laatste jaren heeft DOCVILLE van omkadering haar handelsmerk gemaakt. Naast filmvertoningen met in- of uitleidingen, zijn er de DOCVILLE+ sessies: debatten en panelgesprekken rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma.
ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Fysica

Vertoningen
Deze DOCVILLE PLUS sluit aan bij The Faraway, Nearby en gaat door op zat 23.03 om 19:00 in Auditorium Vesalius (aansluitend bij de film).
Toegang enkel voor ticketshouders van de bijbehorende film.

Info

Programmaonderdeel

Docville PLUS | ScienceVille