KwantumrevolutieVincent Langouche

Een begrijpelijke introductie in zowel de ontstaansgeschiedenis als de basisprincipes van de kwantumfysica en welke cruciale rol België hierin heeft gespeeld. Het zijn immers de in 1911 opgerichte Solvayraden die geleid hebben tot de geboorte van een totaal nieuwe manier van wetenschappelijk denken.

In 1911 riep de rijke en vooruitstrevende industrieel Ernest Solvay een kleine groep van Europese topwetenschappers naar hotel Métropole in Brussel om na te denken over problemen binnen hun vakgebied. Het was de eerste van de vele Solvayraden die een cruciale rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de moderne fysica. Meer dan 100 jaar later worden deze tweejaarlijkse solvayraden nog steeds georganiseerd. Via heldere animaties brengt Kwantumrevoltie een introductie tot deze uiterst intrigerende wetenschap, haar ontstaansgeschiedenis en haar impact op de wereld van vandaag.

 

Bijkomende informatie:

  • De vertoning van zaterdag 24.03 maakt deel uit van de Davidfonds Academy dag, meer info en tickets voor deze dag via deze link.
  • De vertoning van woensdag 28.03 wordt gevolgd door een workshop voor leerkrachten fysica om proefjes voor aspecten binnen de kwantumfysica aan te doen. Meer info hier.
  • De vertoning van woensdag 28.03 is ook meteen de boekvoorstelling van het boek dat gemaakt werd om deze film meer te kaderen. Alle bezoekers van deze voorstelling krijgen een gratis kopie mee.

 

 

Concentratieniveau
voor gevorderden

 Wetenschap Historische documentaire Fysica Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoond op editie(s) 2018
Screened at edition(s) 2018

Info

REGIE Vincent Langouche
België
2015 75 min.
Nederlands, Frans en Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Programmaonderdeel

ScienceDocs

credits
Regie

Vincent Langouche

Producent

Frank Moens

Productiehuis

Licht in Pakjes

Cinematografie

Liesbet De Loof

Montage

Vincent Langouche

Muziek

Erik Verheyden

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)