Let There Be LightMila Aung-Thwin, Van Royko

Is kernfusie ‘De Heilige Graal’ in de zoektocht naar veilige, schone en eeuwige energie? De ultieme oplossing voor alles… maar ook onvindbaar? Een verhaal over hoe toegewijde wetenschappers een ster op aarde willen nabouwen. De beste kans die we hebben op echt groene onuitputtelijke energie of een slechte gok?

‘Fusion is the energy of the future, and always will be.’ In het zuiden van Frankrijk wordt momenteel gewerkt aan het ITER, de grootste kernfusie-centrale die ooit gebouwd werd. Het ambitieuze project is een grote gok van de landen die eraan meewerken. Wordt dit de energie van de toekomst of is het de grootste politieke en wetenschappelijke gok ooit?

Kernfusie – en dus niet kernsplitsing - wordt door sommigen gezien als dé oplossing voor het nakende energietekort. Mila Aung-Thwin vertelt het beklijvende verhaal - met heldere en deskundige uitleg van de betrokken wetenschappers - over de ultieme zoektocht naar veilige, schone en eeuwige energie: van het initiële idee van de Rus Oleg Lavrientiev, tot aan de ontwikkeling van het grootste kern-fusiecentrum in Frankrijk. Maar ook buiten dit centrum wordt aan de droom gewerkt: sommige wetenschappers gaan aan de slag om de geheimen van kernfusie te ontluisteren vanuit hun garage voor een fractie van de prijs.

 

 

Concentratieniveau
toegankelijk

 Wetenschap Fysica Ecologie Geanimeerde docu Toekomstbeelden

Vertoond op editie(s) 2018
Screened at edition(s) 2018

Info

REGIE Mila Aung-Thwin, Van Royko
Canada
2017 80 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

ScienceDocs

credits
Regie

Mila Aung-Thwin, Van Royko

Producent

Bob Moore, Mila Aung-Thwin

Productiehuis

Eye Steel Film

Cinematografie

Van Royko

Montage

Mila Aung-Thwin, Gilda Pourjabar

Muziek

Mila Aung-Thwin, Emory Murchison, Kyle Stanfield, Cory Rizos, Trevor Anderson

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)