Life in a day 2020Kevin Macdonald, Mário Filipe Neves

Wat deed jij op 25 juli 2020? Meer dan 320.000 mensen over heel de wereld legden die dag vast in een videodagboek. Oscarwinnaar Kevin Macdonald verwerkte deze immense schat aan beeldmateriaal tot een mozaïekvertelling over een dag in het leven op aarde. Verschillende vignetten over het dagelijkse leven, grappig, triest, banaal of net uitzonderlijk. Over gewone dingen, maar ook over lockdowns, ongelijkheid en armoede. Over liefde en verlies. Over het leven zelf.

Tien jaar geleden maakte gelauwerd documentairemaker Kevin Macdonald een gelijkaardig project na een oproep op Youtube om je leven vast te leggen op 24 juli 2010. Toen kreeg hij 80.000 inzendingen. Nu, tien jaar later, waren het meer dan 320.000, vanuit 192 landen en in meer dan 65 talen. Samen met Ridley Scott (The Martian, Black Hawk Down, Gladiator) die als producent optrad, werd al dit beeldmateriaal verwerkt tot een tijdscapsule vol momentopnames. Zo doet een man hoopvol een huwelijksaanzoek op een prachtige locatie, maar wordt afgewezen, iemand geeft alle spinnen uit zijn appartement een naam om de verveling van de lockdown te doorbreken, een jongetje kijkt gepassioneerd naar verschillende types treinen en een jonge vrouw maakt het uit met haar vriend. Slechts één personage uit de vorige film van 2010 komt indirect terug in deze caleidoscopische verzameling van momentopnames. Een rollercoaster doorheen het leven, met tussenstops in o.a. India, de VS, Brazilië, Rusland, Mexico en Japan, met ups vol geluk, vreugde en eigenzinnigheid, maar ook downs vol tragiek en tegenspoed.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Kevin Macdonald, Mário Filipe Neves

2021 90 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Kevin Macdonald, Mário Filipe Neves

Cinematografie

Jeff Bukowski

Montage

Nse Asuquo, Sam Rice-Edwards, Mdhamiri Á Nkemi

Muziek

Harry Gregson-Williams

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)