Life Is BeautifulMohamed Jabaly

Een jonge Palestijnse filmmaker wordt uitgenodigd op een filmfestival in Noorwegen, maar tijdens zijn verblijf sluit de grens met Gaza. Hij kan niet terug naar zijn eigen land, maar blijven mag hij ook niet. Een bureaucratische nachtmerrie. Met de camera op zichzelf gericht, probeert hij zijn identiteit, verhaal en toekomst in eigen handen te houden. Deze documentaire won de Prijs voor Beste Regie op IDFA.

Wanneer regisseur Mohamed Jabaly in 2014 uitgenodigd wordt voor een filmfestival in Noorwegen, beseft hij niet dat hij niet meer zal terugkeren naar zijn geboortestad Gaza. Hij moet blijven, maar wil ook zijn identiteit behouden, als Palestijn en als filmmaker. Zo wil hij niet zomaar asiel aanvragen als staatloze of trouwen voor een verblijfsvergunning: hij wil erkend worden voor zijn werk. Zelfs wanneer hij internationaal succes oogst met zijn documentaire Ambulance, wordt toch keer op keer een werkvergunning als filmmaker geweigerd. Een verhaal over een leven dat on hold wordt gezet door internationale politiek, geweld en starre bureaucratie en de ondraaglijke keuze om familie en vrienden achter te laten. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

TOPICS

Topfilms over hedendaagse hete hangijzers. Films die een kritische blik werpen op onze wereld, vragen durven stellen en je stof tot nadenken geven over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Topics verzamelt een opmerkelijke reeks films die je geest verscherpen en je voer voor discussie gevenMaatschappij en opvoeding Oorlog & conflict Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 24.03 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur en protagonist van de documentaire

Info

REGIE Mohamed Jabaly
Noorwegen
2023 93 min.
Arabisch, Engels, Noors gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

TOPICS

credits
Regie

Mohamed Jabaly

Producent

KriStine Skaret, Sarah Winge Sørensen

Cinematografie

Mohamed Jabaly

Montage

Erland Edenhold

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)