Listening to Kenny GPenny Lane

Kenny G is de bestverkochte instrumentalist aller tijden en één van de bekendste, maar ook meest gehate. Voor de één topmuziek, voor de andere kitcherige muzak. In wat meer is dan een simpele biografie, creëert Penny Lane niet enkel het levensverhaal van de populaire saxofonist, maar ook een - soms heerlijk ironisch - essay over het verschil tussen hoge en lage kunst, goede of slechte smaak, genres en populariteit, marketing en muziekkritiek.

Kenny G is de bestverkochte instrumentalist aller tijden en een van de bekendste, maar ook meest polariserende saxofonisten. Hij werd razend populair met zijn internationale hit “Songbird”, creëerde het genre ‘smooth jazz’ en zette een wereldrecord neer door een noot 45 minuten lang aan te houden. Toch lopen de meningen over hem sterk uiteen. Haters beschuldigen hem van artistieke luiheid, uitsloverij, schaamteloze cultural appropriation, onkunde en een gebrek aan ‘ziel’ in zijn muziek. Regisseur Penny Lane laat fans en tegenstanders, academici en critici, platenmanagers en radiomakers, maar vooral Kenny G zelf uitgebreid aan het woord. Vastbesloten om “het beste interview ooit” te geven, versterkt hij onbedoeld net de redenen waarom zo velen zijn muziek niet kunnen uitstaan.

 

Door een rechtenprobleem is de vertoning van Listening to Kenny G gratis! Je dient wel nog wel steeds een ticketje te hebben (kan ook ter plekke "gekocht" worden, zolang de voorraad strekt uiteraard, max. 2 tickets per emailadres)

 

In samenwerking metMuziek Mild komisch

Vertoond op editie(s) 2022
Screened at edition(s) 2022

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Jeroen D'hoe (professor popmuziek)

Info

REGIE Penny Lane
VS
2021 97 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Penny Lane

Cinematografie

Naiti Gámez

Montage

adam Bolt, Cindy Lee

Muziek

Charlie Rosen

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)