LiyanaAaron Kopp, Amando Kopp

Een groepje weeskinderen uit Swaziland bedenkt een verhaal: ze fantaseren hoe de dappere Liyana op tocht vertrekt om haar ontvoerde tweelingbroertjes te bevrijden. De jonge vertellers bedenken voor hun heldin een pad vol gevaren en betovering en putten hun inspiratie uit hun eigen leven: hun duistere herinneringen en hun vrolijkste dromen.

De doorleefde verhalen van de vijf kinderen worden doorweven met subtiele animaties. Dankzij deze slimme esthetische aanpak krijgt Liyana tijdens haar tocht niet enkel te maken met geweld, honger en wanhoop, met brutale dieven en hapgrage krokodillen, maar is er ook plaats voor humor en een sprankeltje magie. Een straf staaltje grensoverschrijdende vertelkunst, een lyrische ode aan de creatieve geest en de kracht van verhalen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Young Docs

DOCVILLE pakt uit met een selectie documentaires op maat van de jonge kijker: films die hun blik op de wereld verruimen. Verhalen over een vreemde wereld ver weg, of omgekeerd over onze eigen bekende wereld, maar dan vanuit een geheel nieuw standpunt bekeken. De perfecte films voor een extra dosisnieuwsgierigheid en inlevingsvermogen bij kinderen vanaf 6 jaar.Geanimeerde docu Andere culturen Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Aaron Kopp, Amando Kopp
Swaziland, Qatar
2017 76 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Young Docs

credits
Regie

Aaron Kopp, Amando Kopp

Contactgegevens
Bekijk Contact info