Lo and Behold: Reveries of the Connected WorldWerner Herzog

We zijn er volledig afhankelijk van, maar beseffen niet meer hoe exceptioneel het internet wel niet is. Documentairemaker Werner Herzog noemt het zelfs “een van de grootste revoluties die wij als mensen meemaken”. Dit alles kent echter ook zijn keerzijde zoals internetverslaving en cyberpesten.

We gebruiken het allemaal iedere dag en zijn er afhankelijk van zonder dat we dit zelf door hebben. Zelden nemen we echter een stap terug om te kijken naar de eindeloze connecties en de toch wat angstaanjagende almacht van het internet. De Duitse documentairemaker Werner Herzog onderzoekt in deze documentaire onze steeds groeiende internetverbondenheid.

Herzog komt in deze documentaire in contact met tal van verschillende personen gaande van pioniers van de technologische wereld zoals Elon Musk, Bob Kahn en Sebastian Thrun tot slachtoffers van radiatie van draadloze netwerken of van cyberpesten. Deze combinatie zorgt voor een zeer complex en contrasterend portret van onze moderne, verbonden maatschappij. Het toont hoe belangrijk en noodzakelijk de technologische vooruitgang is maar ‘Lo and Behold’ toont ook hoe dit een zeer zware tol kan eisen.Wetenschap Media

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Werner Herzog
VS
98 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Werner Herzog

Producent

Dave Arnold, Jim McNeil, Tennille Teague

Productiehuis

Tree Falls Post

Montage

Marco Capalbo

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)