Lost and Found in ParisLaura Lamanda

De dienst verloren voorwerpen in hartje Parijs is de laatste strohalm voor iedereen die iets belangrijk is kwijtgespeeld in de lichtstad. Het kost moeite om er je spullen terug te vinden: lang aanschuiven, papierwerk en veel geduld voor gedetailleerde beschrijvingen. Maar de ultieme hoop om het verloren object terug te vinden, maakt dit allemaal goed. De verhalen van de verloren spullen en de omstandigheden waarin ze zijn kwijtgeraakt, bieden een bijzonder intieme en verrassend boeiende inkijk in de levens van alledag.

De dienst voor verloren voorwerpen in de Rue des Morillons. Met een beetje geluk is dat de plek waar zaken die gevonden zijn in de Parijse straatjes en boulevards terecht komen. Deze dienst bewaart de meest verrassende objecten die verloren en gevonden zijn in de metropool. Vele zaken worden nooit opgeëist. Anderen worden weer herenigd met hun opgeluchte eigenaars. Ongeduldig schuiven ze aan bij de receptie om hun spullen op te halen. Maar verloren voorwerpen beschrijven en vinden vergt tijd en papierwerk. Regisseur Laura Lamanda verzacht het ongeduldige wachten door te luisteren naar de vaak ontroerende verhalen achter verloren voorwerpen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Laura Lamanda
Frankrijk
2020 78 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Laura Lamanda

Script

Laura Lamanda

Producent

Francois Farellacci, Laura Lamanda

Productiehuis

Make studio

Cinematografie

François Farellacci

Montage

Laura Lamanda & François Farellacci

Muziek

Avery Isles

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)