LourdesThierry Demaizière, Alban Teurlai

Een rozenkrans die minutieus wordt afgegaan, een gezicht van hoop tegen beter weten in bij het aansteken van een gigantische 9-dagen-kaars, een grot die zwanger is van zacht prevelende, biddende mensen. Lourdes is hét bedevaartsoord bij uitstek dat ieder jaar miljoenen bezoekers kent. Via authentieke verhalen werpt de film een respectvolle en aangrijpende blik op de bedevaart-ervaring en haar mysterieuze impact op mensen. Een visuele parel over een bijzonder universum van hoop.

163 jaar geleden was Bernadette getuige van een mirakel: de Maagd Maria verscheen voor haar ogen en bood haar het bronwater van een grotto aan. Sindsdien vormt het vroeger onbekend dorpje Lourdes het centrum van de bedevaart, waar jaarlijks miljoenen naartoe trekken. Verschillenden mensen delen de achterliggende hoop of angst die hun naar Lourdes drijft. Zo is er de 48-jarige zakenman Jean die lijdt aan de ziekte van Lou Gehrig of Jean-Baptiste, een jongen met het Prader-Willi syndroom wiens broer op sterven ligt. Maar ook mensen met niet-medische problemen zoeken hun toevlucht tot Lourdes, zoals een meisje met overgewicht dat gepest wordt of een oudere man die zijn beroep als prostituee wil opgeven. Gelovig of niet, Lourdes neemt je mee naar een bijzonder universum van hoop.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit meer dan 1.000 inzendingen en wereldwijde festivalprospectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar ongekende werelden brengen: van een voodoo-kerk in Congo over een tienerkamer in de States tot een boksring in Nederland of een bioscoop in Kabul. Hoe ongekend deze werelden ook zijn, ze zijn het toneel van  menselijke verhalen, meesterlijk gevat door de beste documentairemakers.

 Religie Visueel Verbluffend Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 13.06 wordt uitgeleid door moraalfilosoof en vrijzinnig humanist prof. Johan Braeckman

Filminfo

REGIE Thierry Demaizière, Alban Teurlai
Frankrijk
2019 95 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Thierry Demaizière, Alban Teurlai

Cinematografie

Alban Teurlai

Montage

Alban Teurlai

Muziek

Pierre Aviat

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)