Marianne & Leonard - Words of LoveNick Broomfield

‘So Long, Marianne’ zingt Leonard Cohen in één van zijn meest iconische nummers. Deze Marianne is de Noorse Marianne Ihlen, zijn levenslange muze met wie hij in een tijd van vrije liefde een intense relatie begon. Een prachtig portret van hun onconventionele relatie vanaf de begindagen in het idyllische Griekenland.

Hoeft liefde conventioneel te zijn? Marianne & Leonard: Words of Love is een mooie illustratie van de wendingen en bochten van een gecompliceerde relatie die enkele van de meest bekende nummers van Cohen heeft voortgebracht. Archiefmateriaal en enkele hedendaagse interviews vertellen het verhaal van de onderbroken en toch eeuwigdurende liefde die begon op het eiland Hydra. Cohen was toen vooral schrijver, de songs kwamen pas later, wanneer de melancholische dichter evolueerde tot een prominent muzikant. Toen Cohen beroemd werd, en Ihlen bekend raakte als zijn muze, was hun relatie gebroken en leefden ze meer uit elkaar dan samen. Toch bleef de band diep, zelfs wanneer Ihlen terugkeerde naar Noorwegen. Een liefdesverhaal dat zich verzet tegen een conventionele structuur en heen en weer glijdt in de tijd binnen een ruwe chronologie.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Artist in Focus: Nick Broomfield

Een BAFTA en tientallen prijzen van prestigieuze filmfestivals pronken op de prijzenkast van Nick Broomfield. Hij maakte de afgelopen decennia documentaires over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar viel vooral op met zijn bijzondere portretten over tragische en fascinerende publieke personen: muzikanten als Whitney Houston, Kurt Cobain, Tupac Shakur en Leonard Cohen, maar ook seriemoordenaars Aileen Wuornos en de Grim Sleeper. Zijn films getuigen geregeld van een gezonde dosis zelfreflectie, niet zelden komt het filmmaken zelf aan bod als thema. Op DOCVILLE presenteert hij zijn nieuwste en meest persoonlijke film, My Father and MeLiefde Muziek Nederlands gesproken of ondertiteld Portret

DOCVILLE is uitgesteld tot 23/9-1/10/2020. Meer info snel

Filminfo

REGIE Nick Broomfield
VS
2019 97 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Frans


Programmaonderdeel

Artist in Focus: Nick Broomfield

credits
Regie

Nick Broomfield

Producent

Nick Broomfield, Marc Hoeferlin, Shani Hinton, Kyle Gibbon

Cinematografie

Barney Broomfield

Montage

Marc Hoeferlin

Contactgegevens
Bekijk Contact info