Mi Pais ImaginarioPatrizio Guzman

Bekroond documentairemaker Patricio Guzmán wordt wel eens ‘het filmische geweten van Chili’ genoemd: al meer dan 40 jaar documenteert hij de woelige gebeurtenissen in zijn geboorteland. Op zijn 81ste maakte hij een nieuwe documentaire over de recente periode, die de bekende filmmaker voor het eerst hoopvol stemt. Hij laat enkel vrouwen aan het woord, want zij spelen een cruciale rol in de huidige revolutie die startte met protesten in 2019. Een boeiende, hoopvolle en gepassioneerde inkijk in een bijzonder land, met als centrale vraag: kan Chili eindelijk het juk van de dictatuur afschudden? 

Deze vertoning stond met de verkeerde datum in de gedrukte folder. De vertoning op zaterdag 25.03 gaat NIET door, de vertoning van vrijdag 24.03 is verplaatst naar 20.00 (in Cinema ZED)


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Politiek Historische documentaire

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Patrizio Guzman
Chili, Frankrijk
2022 83 min.
Spaans gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Patrizio Guzman

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)