Midnight FamilyLuke Lorentzen

Mexico City: 9 miljoen inwoners én minder dan 45 officiële ziekenwagens. De wanhopige situatie van de gezondheidszorg leidt tot een ondergrondse industrie. De familie Ochoa bezit een privé ambulance. Levensreddend voor gewonden, een bittere concurrentiestrijd voor het gezin. Een onvoorstelbare rit doorheen een nachtelijk Mexico.

'Midnight Family' springt mee aan boord in de privé ambulance van de familie Ochoa. Ze proberen mensenlevens te redden door gewonden naar het ziekenhuis te brengen en hopen in ruil financieel beloond te worden. Een worsteling die hen vaak in moeilijke situaties brengt. Maar dit is niet hun enige strijd. Een duel met andere ambulances ontstaat om als eerste ter plekke te komen, terwijl politieagenten hun belemmeren en zelfs smeergeld eisen. De regels zijn meteen duidelijk: geld is koning. Privé ambulances, ziekenhuizen en de politie zijn verbonden in een web van financieel eigenbelang. Opwindende scènes tonen de verschillende straattaferelen in een nachtelijk, corrupt Mexico. Een meelevend portret van een gezin dat zijn prioriteit legt bij de mensen die ze vervoeren, maar ook hoopt op geld om te overleven. Frustrerend en ontroerend. Een film die tegelijkertijd spanning opwekt zoals in een actiefilm en dan weer stil is zoals een intiem familiedrama met oog voor een verbluffende cinematografie.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit talloze inzendingen en wereldwijde festivalprospecties nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar alle uithoeken van de wereld brengen: van Kabul tot Mexico, van Nederland tot het onbestaande Transnistrië. De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs en komt op de longlist van de Academy Awards.Portret Visueel Verbluffend Roadmovie

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Luke Lorentzen
Mexico
2018 90 min.
Spaans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Luke Lorentzen

Productiehuis

Hedgehog

Cinematografie

Luke Lorentzen

Montage

Luke Lorentzen

Muziek

Los Shajatos

Contactgegevens
Bekijk Contact info