Misha and the WolvesSam Hobkinson

De 7-jarige joodse Misha duikt in België onder voor de Nazi’s. Omdat haar pleeggezin haar slecht behandelt, vlucht ze weg. Ze overleeft van haar 7 tot haar 11de in de bossen, samen met een roedel wolven. In 1989 komt ze naar buiten met haar uitzonderlijke verhaal dat wereldwijd ruchtbaarheid krijgt. Als een ware puzzel onthult deze documentaire een bizar, waargebeurd verhaal dat leest als een filmscript.

In haar boek Misha: A Mémoire of the Holocaust Years deed Misha haar uitzonderlijke levensverhaal uit de doeken: als joods weeskind had ze gedurende vier jaar door Europa gezworven - van België naar Oekraïne en terug. Ze kon overleven omdat ze werd opgenomen en beschermd door een roedel wolven. Zo leefde ze van haar zevende tot haar elf jaar. Haar memoires werden een bestseller, vertaald in verschillende landen en zelfs verfilmd. Maar een breuk met haar uitgeefster Jane Daniel gooide roet in het eten. Daniel ging immers op onderzoek uit. Een waargebeurd mysterie ontvouwt zich in deze bijzondere documentaire, met een reeks personages die afzonderlijk stukjes van de puzzel onthullen van dit vreemder-dan-fictie-verhaal.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit meer dan 1.000 inzendingen en wereldwijde festivalprospectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar ongekende werelden brengen: van een voodoo-kerk in Congo over een tienerkamer in de States tot een boksring in Nederland of een bioscoop in Kabul. Hoe ongekend deze werelden ook zijn, ze zijn het toneel van  menselijke verhalen, meesterlijk gevat door de beste documentairemakers.

 
Reconstructing History

Een “reconstructie van de feiten”. Wat een standaardprocedure is bij heel wat gerechtsonderzoeken, vindt ook in de documentairewereld steeds meer ingang. Om een bijzonder verhaal na te vertellen, maken documentairemakers creatief gebruik van verschillende technieken: niet enkel archiefbeelden, maar ook animaties en reconstructies met acteurs tot deep fakes. Het brengt feiten uit het verleden létterlijk tot leven en leidt - toch bij de beste regisseurs - tot razend spannende documentaires die wegkijken als een ware thriller.Sterke Verhalen

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Sam Hobkinson
VK
2021 90 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie | Reconstructing History

credits
Regie

Sam Hobkinson

Cinematografie

Will Pugh

Montage

Peter Norrey

Muziek

Nick Foster

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)