Moonshot MissionSara Kolster

Is een communicatienetwerk met quantum bits mogelijk en zou het de veiligheid verhogen? De uitbouw van een quantum internet kan een van de grootste wetenschappelijke projecten van de komende decennia zijn.

In 1969 werd het eerste bericht met succes via internet verzonden, een voorbode van de opkomende revolutie in de communicatietechnologie. Vandaag de dag staan we voor een nieuwe revolutie: die van het quantum-internet, een fundamenteel nieuwe manier van communicatie die gestoeld is op de wetten van de quantummechanica en die inherent veilig en stabiel is, én bovendien ook nog eens verbazingwekkend efficiënt. Dit kan de weg banen voor toepassingen die tot nog toe ondenkbaar waren.

Quantum-wetenschapper en voormalig hacker Stephanie Wehner is op missie om het eerste operationele quantum-internet van de grond te krijgen voor 2030. Een overweldigende taak, compleet losgeslagen volgens sommigen, maar Wehner gelooft dat het uitgevoerd kan worden -niet alleen door wetenschappelijke artikelen te schrijven, maar ook gewoonweg door te beginnen bouwen.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Korte docu's

Een selectie van korte docu's, soms als voorfilm, soms in compilatieprogramma's.Info

REGIE Sara Kolster

2024 17 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Korte docu's

credits
Regie

Sara Kolster

Productiehuis

Ammodo Docs

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)