MotherlandRamona S. Diaz

Een kindje ter wereld brengen is ongetwijfeld een van de meest intense ervaringen van het leven. Plaats deze belevenis in een context van armoede en dichtbevolktheid, maar ook van optimisme en doorzettingskracht, en je belandt in de emotionele rollercoaster Motherland. Waarschijnlijk een van de intiemste, maar ook meest krachtige films die u te zien zal krijgen. Motherland werd bekroond op het prestigieuze Sundance Filmfestival.

Motherland neemt de kijker mee naar ‘s werelds drukste kraamkliniek, gesitueerd in een van de armste en meest dichtbevolkte landen ter wereld: de Filippijnen. Het is er een drukte van jewelste want vrouwen in Manila krijgen niet twee of misschien drie kinderen zoals bij ons, maar zes of meer. In de hectiek delen drie vrouwen - Lea, Aira en Lerma –hun verhaal, via hun contacten met hun familie, dokters, sociale diensten en andere moeders. Hoewel ze alle drie geen ideale thuissituatie hebben, straalt hun kracht door in hun optimisme, humor en eerlijkheid. Een kracht die ze ongetwijfeld nodig zullen hebben in de toekomst.
 
De bekroonde Aziatisch-Amerikaanse filmmaakster Ramona Diaz maakte een cinematografisch, esthetisch sterke film met een portie krachtige storytelling. Meeslepend laten de soms toch wel schokkende verhalen je verbaasd achter. Verbaasd over de kracht en de warmte van vrouwen die leven brengen in haast onleefbare omstandigheden. Motherland werd bekroond op het prestigieuze Sundance Filmfestival en de internationale pers was unaniem lovend over deze film boordevol leven.Opvoeding Armoede

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Ramona S. Diaz
VS
94 min.
Filippijns gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Ramona S. Diaz

Producent

Ramona S. Diaz, Rey Cuerdo

Productiehuis

Brillante Mendoza

Cinematografie

Nadia Hallgren, Clarissa De Los Reyes

Montage

Leah Marino

Muziek

Mark Laccay

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)