Mrs F.Chris van der Vorm

Kunnen kunst en humor de wereld verbeteren? Theatermaakster Ifeoma Fafunwa nam de proef op de som: op een drijvend podium nabij een straatarm Nigeriaans vissersdorp presenteert ze haar taboedoorbrekende theatervoorstelling over seksuele voorlichting. Ze geeft Nigeriaanse vrouwen een stem die uiteindelijk doorklonk tot ver buiten Afrika.

In Makoko, een drijvend vissersdorpje nabij de stad Lagos, groeide Ifeoma Fafunwa op. Toen ze 17 was, verhuisde ze naar de VS. Maar met haar voorstelling HEAR WORD! Naija Women Talk True keert ze terug naar haar roots. Met een camera in haar kielzog stelt de theatermaakster alles in het werk om Nigeriaanse vrouwen een stem te geven. Samen met hen maakt ze een voorstelling waaruit anderen kracht en inspiratie kunnen halen. Taboedoorbrekend theater over allerlei verboden onderwerpen waar de doorsnee Nigeriaanse vrouw mee geconfronteerd wordt, maar niet over kan praten. Fafunwa behaalde grote successen: ze mocht haar voorstelling onder meer in Edinburgh en Amsterdam spelen en kon rekenen op steun van Harvard. Maar de mooiste verwezenlijking is misschien wel dat ze een beweging in gang zette die de toekomst van Nigeriaanse vrouwen aanzienlijk kan verbeteren.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Nederlands gesproken of ondertiteld Afrika Kunst

DOCVILLE is uitgesteld tot 23/9-1/10/2020. Meer info snel

Filminfo

REGIE Chris van der Vorm
Nederland
2019 80 min.
Engels, Hausa, Igbo gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Chris van der Vorm

Productiehuis

Volya Films

Cinematografie

Bert Haitsma

Contactgegevens
Bekijk Contact info