My Father and MeNick Broomfield

Decennialang zoomde bekroonde documentairemaker Nick Broomfield in op het leven van anderen, maar op zijn 70ste richt hij de camera op zichzelf en zijn familie. Zijn vader Maurice Broomfield was een succesvol fotograaf in het Engeland van de jaren ‘50 en ‘60. Dit pakkende portret van een vader-zoonrelatie is tegelijk een terugblik op de 20ste eeuw en de veranderende gezichtspunten van opeenvolgende generaties.

Maurice Broomfeld maakte naam als fotograaf in het naoorlogse Engeland met zijn kenmerkende, oogstrelende foto’s van industriële omgevingen: arbeiders, fabrieken en grote machinerieën werden door hem gevat in poëtische beelden. Toen zoon Nick documentairemaker werd, kon zijn stijl niet meer verschillen dan die van zijn vader: rauw, chaotisch en imperfect. Hij keerde zich af van de kunstzinnige beelden van zijn vader die hij naïef en ouderwets vond. Pas na lange tijd wisten vader en zoon hun verschillen te omarmen en zelfs te appreciëren. Nick had zijn rebelse kant eerder van zijn moeder Sonja geërfd, die pas durfde uitkomen voor haar Joodse roots toen Nick al volwassen was. Een pakkende documentaire over hoe de tijdgeest mensen -en een hele natie- beïnvloedt en doet verschillen. Maar ook over hoe die verschillen net overbrugd kunnen worden.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Artist in Focus: Nick Broomfield

Een BAFTA en tientallen prijzen van prestigieuze filmfestivals pronken op de prijzenkast van Nick Broomfield. Hij maakte de afgelopen decennia documentaires over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar viel vooral op met zijn bijzondere portretten over tragische en fascinerende publieke personen: muzikanten als Whitney Houston, Kurt Cobain, Tupac Shakur en Leonard Cohen, maar ook seriemoordenaars Aileen Wuornos en de Grim Sleeper. Zijn films getuigen geregeld van een gezonde dosis zelfreflectie, niet zelden komt het filmmaken zelf aan bod als thema. Op DOCVILLE presenteert hij zijn nieuwste en meest persoonlijke film, My Father and MePortret Familie

DOCVILLE is uitgesteld tot 23/9-1/10/2020. Meer info snel

Extra info

De vertoning van 01.04 wordt voorafgegaan door een introductie van de regisseur en artist in focus, Nick Broomfield

Filminfo

REGIE Nick Broomfield
VK
2019 96 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Artist in Focus: Nick Broomfield

credits
Regie

Nick Broomfield

Contactgegevens
Bekijk Contact info