My Voice Will Be With YouBruno Tracq

Hypnose als anesthesie. Het spreekt niet enkel tot de verbeelding, het gebeurt reeds in de praktijk, ook in België. Twee gerenommeerde Belgische specialisten in chirurgische hypnose worden gevolgd en geven een inkijk in hun bijzondere werkwijze waarbij hun stem, samen met de kracht van de verbeelding, patiënten kan meenemen voorbij de operatiezaal en de pijn.

Fabienne Roelants en Christine Watremez behoren tot de meest gerenommeerde specialisten in chirurgische hypnose. Hun stemmen leiden gedachten en kunnen de werkelijkheid opnieuw samenstellen. Dit maakt het mogelijk dat operaties gebeuren zonder anesthesie. De arts-patiënt relatie is cruciaal in hun werking, iets wat tijd en inzet vraagt en niet altijd evident is in de moderne geneeskunde. Maar als dit lukt dan komt niet de verdoving, maar onze eigen verbeeldingskracht centraal te staan ​​in de operatiekamer.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar. Films die bijzondere plekken in ons land opzoeken, zoals een kleine varkensstal of een operatiezaal waar hypnose wordt gebruikt, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken en inzoomen op bijvoorbeeld Ijsland, Congo, Ierland of Turkije. Documentaires gemaakt door oude bekenden, of net door jonge nieuwkomers. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 
 
De meeste films worden uitgeleid door de regisseur. 

 Wetenschap Gezondheid

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur.

Filminfo

REGIE Bruno Tracq
België
2020 86 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Bruno Tracq

Producent

Benoit Roland

Productiehuis

Wrong Men

Cinematografie

Tristan Galand

Montage

Bruno Tacq

Muziek

Loup Mormont

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)