Niels Bohr Larger Than LifeAnna von Lowzow, Marie Breyen

Niels Bohr, één van de grondleggers van de kwantumfysica, hielp Deense Joden ontsnappen aan de Nazi's, werkte mee aan de atoombom en won de nobelprijs. In deze documentaire blikken we terug op het bewogen leven van de grondlegger van de moderne wetenschap, tegen het licht van de hedendaagse maatschappij.

Nooit had iemand kunnen voorspellen dat Niels Bohr en diens baanbrekende model van de atoom zo'n grote gevolgen zou hebben. Niet alleen sleepte het maar liefst 27 Nobelprijzen in de wacht, vormde het de basis voor de computerrevolutie, maar ook was het de aanzet voor de creatie van het gevaarlijkste wapen ter wereld: de atoombom. In het licht van de hedendaagse maatschappij blikken we nu, meer dan 100 jaar later, terug op één van de grootste wetenschappers en zijn bewogen uitvinding, Niels Bohr. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Fysica Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 27.03 wordt gevolgd door een nagesprek met prof. Joris Vandendriessche (cultuur- en wetenschapsgeschiedenis, KU Leuven)

Info

REGIE Anna von Lowzow, Marie Breyen
Denemarken
2023 77 min.
Deens, Engels, Russisch gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Anna von Lowzow, Marie Breyen

Producent

Marie Breyen

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)