NocturnesAnirban Dutta, Anupama Srinivasan

In de weelderige bossen van de oostelijke Himalaya is de nacht van de motten. In het donker van de nacht proberen twee gepassioneerde onderzoekers het geheime universum van deze raadselachtige nachtwezens te doorgronden.

In een afgelegen ecologische "hot spot" op de grens van India en Bhutan gaan twee onderzoekers op pad. Hun nachtelijke expedities staan in het teken van de duizenden motten die - in alle vormen en maten - bij valavond het woud tot leven brengen. Hun geheime leven is fascinerend en  betoverend. Een meeslepende onderdompeling in een ongekende wereld, niet alleen visueel betoverend, maar ook auditief bijzonder verleidelijk: het zachte gefluister van de vele zijden vleugels biedt een echte asmr ervaring. Deze meditatieve film viel in de prijzen op Sundance Filmfestival en spoort je aan om beter te kijken naar de verborgen wereld van de nachtmotten. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Natuur

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Anirban Dutta, Anupama Srinivasan
VS
2024 82 min.
Engels, Hindi gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Anirban Dutta, Anupama Srinivasan

Producent

Anirban Dutta

Montage

Yaël Bitton

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)