Now Something is Slowly ChangingMenna Laura Meijer, Mint film office

Zelfontplooiing. Innerlijke groei. Het lijkt wel de heilige graal van onze tijd. De hedendaagse zoektocht naar zingeving en persoonlijke groei is wijdverspreid, de aangeboden oplossingen gevarieerd. Een filmische -vaak hilarische- observatie van deze zoektocht, langsheen een registratie van cursussen en trainingen die het antwoord willen bieden op vragen die alomtegenwoordig zijn.

Een presentatie over geluk voor basisschoolleerlingen, een cursus ‘omgaan met spanning en agressie’ en een vlogger die met behulp van zachte, ontspannende geluiden haar gestreste volgers tot rust probeert te brengen. Maar ook heel wat therapiesessies met dieren, zoals een varkensmassage of leiderschapstraining met paarden. Vaderschapscursussen. Mindfulness voor kinderen. De camera registreert, maar blijft bewust op een afstand, net buiten de groep. Als een klinische observatie van onze menselijke zoektocht, laat deze gevarieerde documentaire het aan de kijker om te bedenken wat dit allemaal betekent. 'Now Something is Slowly Changing' won de prijs voor beste Nederlandse documentaire op het prestigieuze documentaire festival IDFA.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Outside the Dox is de kleurrijke thuishaven van documentaires die durven afwijken van de klassieke aanpak. Films die experimenteren met vorm of inhoud en zo het genre verbreden en verrijken. Dit jaar onder andere een cinematografische parel die zonder woorden toch een indringende boodschap weet te brengen; een film die opgebouwd is als een symfonie en een film die volledig opgemaakt is uit found-footage materiaal.

Intrigerend, begeesterend, verontrustend en verruimend.Mild komisch Psychologie Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Menna Laura Meijer, Mint film office
Nederland
2018 105 min.
Nederlands gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Menna Laura Meijer, Mint film office

Productiehuis

Mint film office

Cinematografie

David Spaans

Montage

Albert Markus jr.

Contactgegevens
Bekijk Contact info