Nuts!Penny Lane

Een dokter zonder scrupules die roem en rijkdom vergaart door het inbrengen van geitentestikels bij impotente mannen? ‘Nuts’ is een eigenzinnige en hilarische documentaire over een onvoorstelbaar verhaal én over de kracht van een sterk verhaal.

De jonge dokter John Brinkley start in 1918 een praktijk in Kansas. Op een dag krijgt hij een opmerkelijk vraag van een boer uit het dorp: zou de implantatie van de teelballen van een gezonde bok in zijn lichaam hem niet kunnen genezen van zijn impotentie? Brinkley heeft wel oren naar dit gekke idee en voert de operatie uit. Al snel volgen nog veel meer impotente patiënten en Brinkley bouwt met zijn teelballentransplantaties nationale faam én een immens fortuin op. Tussendoor richt hij nog een radiostation op, gaat in de politiek en bedriegt hij zowat iedereen rondom hem. En met succes, want eigenlijk wil iedereen zo graag geloven in zijn straffe verhalen.

En dat is ook precies waar ‘Nuts’ eigenlijk om draait: naast een geweldig kleurrijke biopic over een schitterend figuur toont regisseur Penny Lane inventief aan dat we allemaal graag mee gaan in een meeslepend verhaal. Iedereen gelooft immers de verhalen die hij wil geloven…  Lane gebruikt archiefmateriaal, verschillende animaties, interviews en een ‘onbetrouwbare’ verteller om het verhaal te vertellen en de kijker misschien ook op het verkeerde been te zetten, net als Brinkley deed met zijn omgeving. Een scherpzinnige en met niets-te-vergelijken documentaire over (onze drang naar) een fantastisch verhaal.
 Mild komisch USA Sterke Verhalen


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


The Reinvention of normal
Liam Saint-Pierre UK 8 min.

Dominic Wilcox is een artiest / uitvinder / ontwerper met een ontembare drang naar nieuwe ideeën. Hij slaagt erin om het alledaagse om te vormen tot iets verrassend en wonderbaarlijk, zodat het niet enkel verbaast, maar ook onverwachte vragen oproept.

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Penny Lane
VS
79 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Penny Lane

Producent

James Belfer, Caitlin Mae Burke

Productiehuis

Cartuna, Gland Power Films

Cinematografie

Hallie Kohler, Penny Lane, Joseph Victorine , Angela Walley, Mark Walley

Montage

Penny Lane, Thom Stylinski

Muziek

Brian McOmber

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)