Onderzoeksjournalistiek en fake news

Waar de pers vroeger nog een onbetwistbaar aura van autoriteit had, staat ze in deze fake news tijden steeds meer in de hoek waar de klappen vallen. Maar omgekeerd deelt de pers ook zelf klappen uit: van Watergate tot The Panama Papers, de onderzoeksjournalistiek heeft wel degelijk een impact op de maatschappij. Moet de pers de watchdog zijn van de democratie? Is er een remedie tegen fake news? Is doorgedreven onderzoeksjournalistiek nog mogelijk in deze tijdens van razendsnelle sociale media?

In aanwezigheid van: Ides Debruyne (Fonds Pascal Decroos), Lars Bové (onderzoeksjournalistiek De Tijd), Tim Verheyden (journalist VRT nws), Karine Claassen (journaliste en presentator één en Canvas)

 

I.s.m. VUB
 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

DOCVILLE+ zijn nagesprekken, debatten, uitgebreide lezingen, ... die vertrekken van een onderwerp aangehaald door een film, maar de concrete film overstijgen. Tenzij anders aangegeven is DOCVILLE+ gratis toegankelijk, wel wordt voorrang gegeven aan het publiek met een ticket voor de bijbehorende film. Mocht er meer interesse zijn dan de zaal aankan, worden eerst de tickethouders binnengelaten.Vertoningen
Tafelgesprek gaat door op don 28.03 om 15:30 in ZED-Vesalius
DOCVILLE+ bijwonen is gratis, indien volzet wordt er voorrang gegeven aan de bezoekers met een filmticket voor de bijbehorende vertoning.

Filminfo


Programmaonderdeel

Docville PLUS