Patrick and the WhaleMark Fletcher

Patrick Dykstra heeft al 20 jaar ervaring met het bestuderen van walvissen en kent de fascinerende dieren door en door. Toch wordt hij volledig van zijn sokken geblazen door een intense ontmoeting met een vrouwelijke potvis. Hij keert terug in de hoop haar opnieuw  te ontmoeten. Een adembenemende documentaire over de uitzonderlijke band tussen een mens en een potvis.

Door zijn jarenlange ervaring weet Patrick Dykstra precies hoe hij zich moet gedragen in de buurt van walvissen, waardoor hij steeds dichter bij deze unieke dieren kan komen. In 2019 heeft hij in Dominica een ontmoeting met een vrouwelijke potvis die hem helemaal overweldigt. Hij krijgt het overdonderende gevoel dat ze echt met hem probeert te communiceren. Hij keert terug op zoek naar haar en toont via verbluffende onderwaterbeelden de verborgen wereld van haar soort.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Natuur Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Mark Fletcher
Oostenrijk
2022 72 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Mark Fletcher

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)