PhotonNorman Leto

Poolse kunstenaar, filmmaker en schilder Norman Leto neemt je mee op een visuele reis vanaf het ontstaan van het universum tot aan de verre toekomst wanneer de mens in zijn huidige vorm niet meer bestaat. Leto combineert intrigerende zwart-wit animatie van DNA met 3D-modellen en animaties.

Alles start bij het prille begin van het vormen van de eerste moleculen, chemische elementen en andere structuren tot een jonge aarde. De reis gaat verder tot de ontwikkeling van de hedendaagse mens en zoomt ook in op de sociale verbindingen die mensen doorheen de tijd met elkaar zijn aangegaan. Leto laat deze kans niet onbenut om ook zijn toekomstvisie van de mensheid te schetsen.

Dit visuele pareltje schetst een beeld van de wetenschappelijke ontdekkingen van de laatste eeuwen en werd gebaseerd op David Deatschs boeken The Beginning of Infinity en The Fabric of Reality. De nieuwsgierigheid van de regisseur leidt tot de combinatie van verschillende elementen en stijlen, wat ook te zien was in zijn vorige film uit 2010, Sailor. Laat u meenemen op deze kunstzinnige en informatieve reis!

 

 

Concentratieniveau
hardcore

 Wetenschap Fysica Filosofie Visueel Verbluffend Toekomstbeelden

Vertoond op editie(s) 2018
Screened at edition(s) 2018

Filminfo

REGIE Norman Leto
Polen
2017 107 min.
Pools gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

ScienceDocs

credits
Regie

Norman Leto

Cinematografie

Norman Leto, Michal Marczak

Montage

Norman Leto, Antoni M. Kowalczyk

Muziek

Przemyslaw Ksiazek, Igor Szulc, Przemyslaw Wierzbicki

Contactgegevens
Bekijk Contact info