RBGJulie Cohen, Betsy West

Ruth Bader Ginsburg - bijnaam: Notorious RBG. De bijnaam van deze opperrechter aan het Amerikaanse hooggerechtshof. Een ontembare vrouw die na zestig jaar juridische strijd nog steeds niet moegestreden is. Ze vocht voor vrouwenrechten, overwon discriminatie en staat nu op haar 85ste voor haar laatste maar zwaarste strijd: Donald Trump. Een actueel verslag haar persoonlijke en professionele leven.

RBG begon haar carrière als baanbrekende advocate en groeide uit tot een stille, maar onvermoeibare kracht in de Amerikaanse Hooggerechtshof. Haar hoge positie bracht een grote invloed mee op fundamentele zaken, rond gelijkheid voor man en vrouw, abortus, de Amerikaanse grondwet, verkiezingen… RBG liet – net zoals de documentaire – geen onderwerp onbesproken. Maar naast haar impact op deze belangrijke thema’s toont de film de normaal gereserveerde RBG als een warme, humoristische vrouw die op 84 jarige leeftijd nog steeds fit door het leven gaat. Een verrassend portret van een heldin die weigert haar hartstochtelijke plicht op te geven. Een documentaire met een duidelijke boodschap: hoop. Eigenzinnig, volhardend en krachtig.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Politiek USA Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Julie Cohen, Betsy West
VS
2018 98 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Julie Cohen, Betsy West

Productiehuis

CNN Films, Storyville Films, Better Than Fiction Productions

Cinematografie

Claudia Raschke

Montage

Carla Gutierrez

Contactgegevens
Bekijk Contact info