Sabam Avond

Auteursvereniging Sabam ondersteunt audiovisuele auteurs op verschillende manieren. Er is steun voor filmmakers die hun sporen reeds hebben verdiend, maar ook voor jong opkomend talent. Op de Sabam Avond worden enkele films vertoond die mede dankzij die steun werden gerealiseerd.

De avond begint met de uitreiking van de winnaars van de SABAM pitch en bevat volgende korte docu's:
 
 • Vallen en Staan
  Lauranne Van den Heede
  Rona (6), Rayan (8) en Ella (11) zitten samen op een lagere school in Antwerpen. Met hun eigen karakter en achtergrond, vertellen ze een gemeenschappelijk verhaal van opgroeien in een schoolcontext. We volgen hun zoektocht naar zelfontdekking en vaardigheden in een schoolomgeving die streeft naar individuele ontwikkeling.
  (meer info)
   
 • Wij, jongens
  Charlotte Coeman
  Collin (12) heeft zijn papa - die militair is - vaak gemist. Maar deze zomer wordt alles anders… Collin en zijn vader leren elkaar beter kennen en ontdekken dat ze een verschillende kijk op de wereld hebben. Papa droomt van een stel stoere zonen; Collin droomt van een grote piano op een concertpodium. Voorzichtig proberen Collin en zijn broer een band te smeden met hun afwezige vader.
  (meer info)
   
 • Ronde 3
  Liesbeth De Mey
  Sana heeft twee grote passies: boksen en bakken. Vanaf dit schooljaar volgt ze een opleiding om patissier te worden. En binnenkort mag ze in Italië haar eerste grote wedstrijd boksen. Ze zal voor beide passies moeten knokken, maar aan opgeven denkt ze niet. Met 14 jaar moet Sana keuzes maken in het leven. Hopelijk staat ze stevig in haar schoenen.
  (meer info)
   


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

DOCVILLE Academy

DOCVILLE is niet alleen een publieksfestival, maar ook het platform voor activiteiten voor en door documentaire professionals. Verspreid over verschillende dagen zijn er masterclasses, case studies en netwerkmomenten voor professionals uit de documentaire- wereld. Gedetailleerde informatie en inschrijfmodaliteiten vind je op www.docville.be. 
Te Gast

Gastvertoningen op het festival van partners.Kunst

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Deze vertoning wordt gevolgd door een Q&A met de regisseurs

Info

Programmaonderdeel

DOCVILLE Academy | Te Gast