Sabam AvondZaïde Bil, Laura Zuallaert, Eva Van Tongeren

Auteursvereniging SABAM ondersteunt audiovisuele auteurs op verschillende manieren. Er is oog voor jong opkomend talent, maar ook voor filmmakers die hun sporen reeds hebben verdiend. Niet minder dan drie documentaires worden vertoond op de Sabam avond en dit jaar is het vrouwen boven! Deze boeiende avond in aanwezigheid van de regisseurs bestaat uit de vertoning van Memre Yu van Wildcardwinnaar Zaïde Bil, Fraternidad van Laura Zuallaert en Still from Afar van Eva Van Tongeren.

Memre Yu Zaïde Bil
Een verwaarloosd familiehuis in Paramaribo, Suriname. Bijna 50 jaar geleden werd het huis verlaten door een familie die naar Nederland verhuisde. Om nooit meer terug te keren. Vandaag is het huis een subtiele herinnering aan de band die de familie nog steeds heeft met haar moederland. Een poëtische documentaire over identiteit, migratie en herinneringen.

 

Fraternidad Laura Zuallaert
Deze film toont ons een uniek stuk Cubaans erfgoed. In het zuidoosten van de Republiek Cuba reizen we langs drie verschillende gemeenschappen waar de traditionele manier van leven nog steeds van generatie op generatie wordt doorgegeven.

 

Still from Afar Eva Van Tongeren
Een maandenlange correspondentie tussen de opgesloten pedofiel Thomas en de filmmaakster in deze audiovisuele monoloog. De correspondentie dwingt hen hun gedachten te ordenen op het ritme van elkaars brieven. Haar inbeeldingvermogen brengt haar tot woestijnen waar western werden opgenomen via sequioa's tot de drukke straten van Los Angeles.

 Kunst

Vertoond op editie(s) 2019
Screened at edition(s) 2019

Info

REGIE Zaïde Bil, Laura Zuallaert, Eva Van Tongeren

2018 70 min.
gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Te Gast

credits
Regie

Zaïde Bil, Laura Zuallaert, Eva Van Tongeren

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)