ScrewballBilly Corben

Een komisch detectiveverhaal rond een dopingschandaal. Het klinkt niet als een doorsnee documentaire en dat is het ook niet. Regisseur Billy Corben maakte met Screwball een spannende en tegelijk hilarische documentaire over een van de grootste schandalen in de Amerikaanse sportwereld.

Bekroond filmmaker Billy Corben ('Cocaine Cowboys', 'The U') weet als geen ander kleurrijke figuren te presenteren in zijn documentaires. Dit keer richt hij zijn lens op Anthony Bosch, een sleutelfiguur in een immens dopingschandaal waarbij de legendarische New York Yankees betrokken waren. Als zelfverklaarde specialist wist Bosh topsporters als cliënteel te lokken, supersterren die later tevergeefs en ondanks overweldigend bewijs elke betrokkenheid bleven ontkennen. Te gek om waar te zijn, en daarom koos Corben voor een gedurfde, maar erg geslaagde ingreep: voor de zogenaamde reenactements – het naspelen van gebeurtenissen – gebruikt Corben uitsluitend kinderen. Deze erg geslaagde komische ingreep brengt het verhaal in een stroomversnelling en maakt het detectiveverhaal -zelfs voor leken- uitermate entertainend.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Mild komisch USA Sport

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 03.04 wordt voorafgegaan door een masterclass "scenarioschrijven in documentaire" door Billy Corben. De regisseur zal ook na deze film aanwezig zijn voor een nagesprek.

Filminfo

REGIE Billy Corben
VS
2018 105 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Billy Corben

Producent

Alfred Spellman, Billy Corben

Productiehuis

Rakontur

Cinematografie

B.J. Golnick

Montage

David Cypkin

Contactgegevens
Bekijk Contact info