Send KelpBlake Mcwilliam

Wist je dat zeewier meer zuurstof produceert dan ALLE planten en bomen op het land? Dat het de oceanen ontzuurt én misschien dé oplossing is voor de wereldwijde voedselproblematiek? In Send Kelp volgen we en ondernemende 'zeewiernerd' die eigenhandig de strijd aangaat tegen de klimaatverandering en de wereldwijde voedselonzekerheid. 

In een poging om het ecosysteem van haar favoriete zwemplekje te redden, besluit de Canadese Frances Wallace, een zelfverklaarde 'zeewiernerd' haar eigen zeewierboerderij op te richten. Maar om dat project tot een goed einde te brengen, heeft ze de hulp nodig van wetenschappers, wildoogsters en ondernemers die de kneepjes, en vooral ook de moeilijkheden, van het vak maar al te goed kennen. Samen met Frances ontdekken we de prachtige onderwaterwereld van het baanbrekende organisme dat de wereld wel eens volledig zou kunnen veranderen. Niet alleen de beelden zijn indrukwekkend, maar de filmmakers wisten ook het unieke geluid van het zeewier letterlijk over te brengen. 

Wil je ook zeewier echt proeven? Kom dan naar onze zeewier-tasting (ticket voor de tasting bevat ook toegangsticket film)


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Gezondheid Ecologie

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 26.03 wordt gevolgd door een (apart te boeken) zeewier-tasting

Info

REGIE Blake Mcwilliam
Canada
2023 88 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Blake Mcwilliam

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)