Set!Scott Gawlik

Ontdek de wereld van tafeldekken als competitieve sport, excentrieke hobby en statement art. Denk hierbij aan rijkelijk gedecoreerde tafels met (soms) controversiële boodschappen, een doorgedreven aandacht voor detail, maar vooral aan heel veel passie. Wie een vorkje misplaatst, mikt naast de grote prijs tijdens ‘de Olympische Spelen van het tafeldekken’ in Californië. Negen karaktervolle deelnemers nemen je mee in een vermakelijke en verrassend spannende mix van competitiviteit, drama, passie en humor.

Regisseur en cameraman Scott Gawlik heeft jarenlange ervaring met het filmen van live events, zoals stand-up comedy shows en gerenommeerde prijsuitreikingen, en dit merk je aan zijn dynamische documentairestijl die barst van de spontaniteit. Hij volgt negen deelnemers gedurende de maandenlange voorbereiding én de uiteindelijke competitiedag van de jaarlijkse Orange County Fair competitie. Stuk voor stuk kleurrijke persoonlijkheden met hun eigen motivatie, die terugblikken op herinneringen van eerdere overwinningen en eerlijk zijn over de reacties van hun omgeving en de impact van de wedstrijd op hun leven. Ook de jury ontbreekt niet aan gedrevenheid. Hoewel ‘competitief tafeldekken’ ongetwijfeld een geamuseerde wenkbrauw doet fronsen, toch is Set! geen spotprent. Integendeel, de film creëert niets dan begrip voor deze weliswaar onconventionele passie, die in niets moet onderdoen voor andere passies.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Mild komisch USA

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Scott Gawlik
VS
2021 105 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Scott Gawlik

Script

Scott Gawlik

Productiehuis

Scott Gawlik

Cinematografie

Jon Salmon

Montage

Scott Gawlik

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)