Shadow GameEefje Blankevoort & Els van Driel

Ze waren nog erg jong toen ze vertrokken en ze zijn al lang onderweg. Drie jaar lang worden enkele jonge vluchtelingen gevolgd op hun tocht door Europa. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en komen op hun pad agressieve grenspolitie tegen. Gefilmd als een cynisch computerspel waar je obstakels moet vermijden en uit de handen van ‘de slechteriken’ dient te blijven blijven, laat deze film zien wat het betekent op te groeien terwijl je op de dool bent.

Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun tocht door Europa. Hun beelden werden aangevuld met materiaal dat de jongeren zelf met hun telefoon filmden, wat de kijker ontzettend dicht bij de vluchtervaring brengt. Nu overal in Europa hekken zijn opgetrokken, is asiel zoeken bijna onmogelijk geworden. Hun tocht leidt ze door heel Europa: van Griekenland to Noord-Macedonië, Servië en Bosnië en Herzegovina, van Italië naar Frankrijk en Nederland. Het is moeilijker dan ooit geworden om hun eindbestemming te bereiken. In deze mozaïekvertelling worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. Shadow Game won het Gouden Kalf voor Beste lange documentaire.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Vluchtelingencrisis Coming of age

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur en met de game designers.

Filminfo

REGIE Eefje Blankevoort & Els van Driel
Nederland
2021 90 min.
Arabisch, Engels, Koerdisch, Perzisch gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Eefje Blankevoort & Els van Driel

Productiehuis

Witfilm

Cinematografie

Ton Peters

Montage

Patrick Schonewille

Muziek

Rui Reis Maia

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)