Sheep HeroTon van Zantvoort

De idealistische herder Stijn botst met de keiharde economische realiteit. Na 10 jaar zijn de idealen besmet met een gefrustreerde boosheid. Een tragikomisch portret van een man midden in het universele verhaal van David tegen Goliath, van idealen tegenover praktijk, van dromen en teleurstellingen.

Tien jaar geleden was Stijn een opgewekte, relaxte man vol idealen die als schaapherder zijn droom kon waarmaken: met zijn kudde schapen en trouwe viervoeters natuurgebieden doorkruisen zodat die op milieuvriendelijke manier onderhouden worden. Maar van de rust en romantiek die het oude beroep van herder oproepen, is er ondertussen weinig over: het wordt steeds moeilijker om opdrachten binnen te krijgen door de concurrentie van grote bedrijven en Oost-Europese herders. Met de camera in zijn kielzog zwerft de herder door prachtige Nederlandse landschappen. Hij vertelt nog steeds vol passie over zijn beroep, maar de aanhoudende stress heeft hem ook veranderd in een boze man met een kort lontje. Zijn gezellig drukke gezinsleven houdt hem overeind in deze tijden waar idealen botsen met een bittere realiteit. 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit talloze inzendingen en wereldwijde festivalprospecties nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar alle uithoeken van de wereld brengen: van Kabul tot Mexico, van Nederland tot het onbestaande Transnistrië. De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs en komt op de longlist van de Academy Awards.Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 31.03 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur en herder Stijn.

Filminfo

REGIE Ton van Zantvoort
Nederland
2018 81 min.
Nederlands gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Ton van Zantvoort

Productiehuis

Newton Film, Serius Film

Cinematografie

Ton van Zantvoort

Montage

Ton van Zantvoort

Muziek

Roy Bemelmans

Contactgegevens
Bekijk Contact info