Sicherheit 123Julia Gutweniger, Florian Kofler

Zwitsers staan gekend om hun precisiewerk en grondigheid. Deze observerende documentaire kijkt naar een continue reeks controlehandelingen gedreven door de angst op een worst-case-scenario in de Alpen. Alle risico’s moeten worden ingedijkt. Lawines worden preventief veroorzaakt, schilderachtige dorpen met betonnen dammen versterkt en vallende stenen opgevangen. De betoverende illusie van een allesomvattende zekerheid.

De vredige Alpen krijgen steeds meer een desoriënterende, zelfs surrealistische aanblik. Overal duiken beschermende constructies op, bedoeld om de toenemende risico's op lawines en overstromingen in te tomen. Reddingscenario’s worden bedacht en geoefend. Op een vreedzaam tempo confronteert deze documentaire ons met de menselijke obsessie voor risicomanagement. De (ijdele) hoop van de veiligheidsingenieurs en -technici om de kwetsbaarheid van het individu in dit immense landschap te minimaliseren wordt gevat in adembenemende beelden.Essay Visueel Verbluffend Natuur


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


Saul's 108th Story
Joshua Carlon 6 min.

1950, Brooklyn, New York… Alles wat Saul echt wil doen is rondhangen met zijn vrienden en naar het strand gaan. Het liep voor hem echter nét iets anders af, wanneer hij op zijn nieuwe job de schrik -en het verhaal- van zijn leven oploopt.

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s) 2020
Screened at edition(s) 2020

Info

REGIE Julia Gutweniger, Florian Kofler
Oostenrijk
2019 72 min.
Duits gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Julia Gutweniger, Florian Kofler

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)