Silence of the TidesPieter-Rim de Kroon

De Wadden, erkend als internationaal werelderfgoed, zijn als één groot, levend, ademend organisme. In dit grote intergetijdengebied is de ademhaling van eb en vloed vitaal voor flora, fauna en de mens. Een hypnotiserende blik op de eeuwige cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een cinematografisch gedicht dat het besef van zuurstof bijna tastbaar maakt.

Wanneer de wadden met eb droogvallen, komt er een geheel nieuw ecosysteem tot leven. Een unieke wereld die opnieuw totaal verandert wanneer de vloed opkomt. De getijden zijn als een voortdurende ademhaling, een eeuwige opeenvolging van cycli, een aaneenschakeling van elkaar afwisselende contrasten. Duizelingwekkende stilte en bulderende storm. De stilte en de rust op de kwelders tegenover de massale trek van duizenden grauwe ganzen en harde industrie. Contrasten van de eindeloze getijdengebieden die zich uitstrekken tot ver achter de horizon versus de minuscule hoopjes prut die de zeepieren maken. Contrasten, van oerlandschappen waar de tijd nog niet begonnen lijkt, tot surrealistische industriële bouwwerken aan de oevers van de Eems. Silence of the Tides is een poëtische overpeinzing, zonder voice-overs of interviews, in een overweldigend decor van lucht, water, wolken, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit meer dan 1.000 inzendingen en wereldwijde festivalprospectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar ongekende werelden brengen: van een voodoo-kerk in Congo over een tienerkamer in de States tot een boksring in Nederland of een bioscoop in Kabul. Hoe ongekend deze werelden ook zijn, ze zijn het toneel van  menselijke verhalen, meesterlijk gevat door de beste documentairemakers.

 Visueel Verbluffend Natuur Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Pieter-Rim de Kroon
Nederland
2020 103 min.
/ gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Pieter-Rim de Kroon

Producent

Annemiek van der Hell

Productiehuis

Windmill Film

Cinematografie

Dick Harrewijn

Montage

Erik Disselhof

Muziek

Birgit Wildeman

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)