Sing Me a SongThomas Balmès

Een boeddhistisch klooster in Bhutan heeft jarenlang internet, smartphones en zelfs elektriciteit kunnen weren, maar ook zij moeten mee met hun tijd. Voor de jonge monniken in opleiding gaat een wereld open en binnen de kortste keren is Peyangki absoluut verknocht aan zijn mobieltje. Ooit was het zijn levensdroom om lama te worden, maar de twijfel slaat toe door de verleiding van de moderniteit.

Met Happiness wist Thomas Balmès in 2014 dankzij een fantastische cinematografie al een prijs binnen te halen op het Sundance Film Festival. Tien jaar later zoekt de filmmaker het intrigerende hoofdpersonage van die documentaire opnieuw op om te kijken hoe die het stelt. Andermaal met prachtige en haast voelbare beelden tot gevolg. Monnik Peyangki is inmiddels 17 jaar oud, en in tegenstelling tot tien jaar geleden volledig vergroeid met zijn smartphone. De extreme transformatie die hij ondergaan heeft sinds die zijn intrede maakte, is hallucinant. Mediteren gebeurt voortaan in bijzijn van flikkerende schermpjes en gsm-gezoem. Bovendien belandt Peyangki op een kruispunt in zijn leven: kiest hij ervoor monnik te worden? Of laat hij zich verleiden door de moderniteit en al haar technologieën? Wanneer hij online verliefd wordt, wordt de keuze nog moeilijker.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit meer dan 1.000 inzendingen en wereldwijde festivalprospectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar ongekende werelden brengen: van een voodoo-kerk in Congo over een tienerkamer in de States tot een boksring in Nederland of een bioscoop in Kabul. Hoe ongekend deze werelden ook zijn, ze zijn het toneel van  menselijke verhalen, meesterlijk gevat door de beste documentairemakers.
Kids these days

Growing up in the 21st century comes with its own challenges. The impact of the internet and social media are undeniable. Older generations like to look back nostalgically at their younger years, before there were smartphones, and when there were less safety rules and hassle. Is today's youth a lost cause? A kaleidoscopic look at the many facets of growing up, back then and right now.Nederlands gesproken of ondertiteld Internet Liefde Religie Coming of age

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 02.10 wordt gevolgd door een DOCVILLE+ tafelgesprek "Maken sociale media (on)gelukkig?"

Filminfo

REGIE Thomas Balmès
Duitsland, Frankrijk, Zwitserland
2019 100 min.
Dzongkha gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie | Kids these days

credits
Regie

Thomas Balmès

Producent

Thomas Balmès

Productiehuis

TBC Productions

Cinematografie

Thomas Balmès

Montage

Alex Cardon, Ronan Sinquin

Muziek

Nicolas Rabaeus

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)