Sisters With TransistorsLisa Rovner

Het opmerkelijke, amper gekende verhaal van de vrouwelijke pioniers van de elektronische muziek. Voornamelijk opgebouwd uit archiefbeelden is deze documentaire een vreugdevolle ode aan vrouwelijke baanbrekers. Een heerlijke audiovisuele proeverij die een blik werpt op de fascinerende geschiedenis van een bijzonder muziekgenre én van de onderliggende emancipatiestrijd van vrouwen in de geschiedenis van de muziek.

Ze waren pioniers in hun genre, deze gedreven muzikantes voor wie elektronische muziek een ware bevrijding was in de voornamelijk mannelijke muziekwereld. Nieuwe technologieën verruimden de mogelijkheden en veranderden voor altijd de manier van muziek schrijven en produceren. Een fascinerende blik op de niet zo gekende en toch baanbrekende invloed van visionaire artiesten als Clara Rockmore, Daphne Oram, Bebe Barron, Pauline Oliveros, Delia Derbyshire, Maryanne Amacher, Eliane Radigue, Suzanne Ciani en Laurie Spiegel.

 

Deze vertoning wordt gevolgd door een muzikale uitleiding van Julia Eckhardt plays Occam IV (from Occam Océan) by Éliane Radigue (performance), in samenwerking met Kunstencentrum STUK.

 Muziek

Vertoond op editie(s) 2021
Screened at edition(s) 2021

Info

REGIE Lisa Rovner
VK
2020 86 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Lisa Rovner

Script

Lisa Rovner

Producent

Anna Lena Verny, Marcus Werner Hed

Montage

Michael Aaglund, Kara Blake, Mariko Montpetit

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)